• handgemaakte zeep
  • vol met natuurlijke ingrediënten
  • exclusief voor elk seizoen

Alles over De Zeeptante

Het begon allemaal met de jaarlijkse uitdaging: kerstcadeautjes voor de hele familie. Hoewel het voor de een wat makkelijker is dan voor de ander; je wilt toch elk jaar weer iets origineels geven. Zo ben ik in 2019 mijn nieuwe hobby begonnen: zeep maken

Van enkele zeepjes voor familie en vrienden, is deze hobby uiteindelijk uit de hand gelopen tot bergen met verschillende soorten natuurlijke zeep, bruisballen en zeepcadeaus.
Zo is mijn hobby uitgegroeid tot wat we nu kennen: 'De Zeeptante'.

Belangrijke uitgangspunten:

🙌 alle zepen, crèmes, bruisballen en scrubs zijn handgemaakt;

🌱 alle producten bestaan volledig uit natuurlijke ingrediënten (natuurlijke oliën, natuurlijke kleurstoffen, natuurlijke geuren);

⭐ elk seizoen/periode nieuwe zepen, scrubs en crèmes;

🍂 elke zeep, scrub of crème heeft zijn eigen eigenschappen samengesteld uit verschillende oliën, vetten, kruiden en natuurlijke toevoegingen (benieuwd naar de eigenschappen van de oliën en vetten? Lees dit bij de productomschrijving);

🐷 in de producten zijn geen dierlijke vetten verwerkt;

🌳 alle producten zijn vrij van palmolie (lees in mijn blog waarom dit zo belangrijk is);

🎁 alle bestellingen worden met zorg ingepakt tot een geweldige verrassing en/of cadeau;

😍 alle producten worden met veel liefde en passie door mijzelf gemaakt. 


Blogs, info, video's en nieuws

Tips om zo lang mogelijk van je zeep te genieten

Wist je dat een zeepbar wel 3x langer meegaat dan een vloeibare zeep?! Dit komt omdat de zeepbars een hogere concentratie hebben en niet zijn 'aangelengd' met water.

Bij de aankoop van je nieuwe zeep wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. In deze blog: de 4 tips van De Zeeptante. 

Lees meer »

De magie van Sheaboter

Sheaboter bestaat al eeuwenlang. Een van de bekendste eerste gebruikers was Cleopatra. Sheaboter, of ookwel sheabutter, sheavet of kariteboter genoemd, is plantaardig vet. Het is een geweldig ingrediënt voor in zeep, crèmes en andere huidverzorging.

 

In dit artikel lees je alles over de kwaliteiten van sheaboter en waar het vandaan komt.

Lees meer »

Het verzepingsproces

Elke zeep en scrubzeep bestaat uit verschillende plantaardige oliën en vetten, water, natriumhydroxide, etherische oliën en natuurlijke kleuren.

Hoe ontstaat nu uit al deze ingrediënten "zeep"?

Lees meer »

Vrij van palmolie

Palmolie is een van de meest gebruikte plantaardige oliën ter wereld. De olie wordt in veel producten verwerkt: pindakaas, boter, chips, maar ook in veel verzorgingsproducten zoals zeep. Helaas brengt de productie van palmolie het klimaat, het regenwoud en zijn bewoner de orang-oetan in gevaar. Voor mij reden genoeg om in alle producten van De Zeeptante geen palmolie te verwerken!

Wat is palmolie eigenlijk? Welke gevolgen heeft de palmolie-industrie en is er een oplossing?

Lees meer »