• handgemaakte zeep
  • vol met natuurlijke ingrediënten
  • exclusief voor elk seizoen

Tips om zo lang mogelijk van je zeep te genieten

Gepubliceerd op 25 januari 2022 om 13:00

Wist je dat een zeepbar wel 3x langer meegaat dan een vloeibare zeep?! Dit komt omdat de zeepbars een hogere concentratie hebben en niet zijn 'aangelengd' met water.

Bij de aankoop van je nieuwe zeep wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. In deze blog: de 4 tips van De Zeeptante. 

Elementen die bepalen hoe lang je zeep meegaat

De ruimte
In een goed geventileerde ruimte droogt de zeep het snelst en blijft deze het langste mooi en hard. De handzeep in de keuken gaat bijvoorbeeld langer mee dan die in de douche. Dit komt doordat de badkamer vaak lang vochtig blijft na het douchen. De zeep blijft hierdoor iets zachter. Een goed geventileerde badkamer helpt om de zeep beter te laten drogen. 

De samenstelling van de zeep
Alle zepen zijn samengesteld van verschillende plantaardige ingrediënten. Naast de verschillende kwaliteiten van de oliën en vetten (zoals het verzorgen, reinigen en verzachten van de huid), hebben deze ook de kwaliteit om de zeep heel hard of juist heel zacht te maken. Zo maken kokosolie en cacaoboter een harde zeepbar en jojoba olie en zoete amandelolie juist een zachte zeepbar. Bij het samenstellen van de recepten wordt deze kwaliteit ook meegenomen, zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten.

Een zeepbakje of zeepzakje
Het beste is om je zeepbar in een bakje te bewaren waar het water uit kan lopen of apart wordt opgevangen. Hierdoor kan de zeepbar goed uitlekken en opdrogen. Een zeepbar kan ook in of op een zeepzakje worden bewaard. Hang het zakje op, zodat het vocht eruit kan lopen.

Nog een extra tip: met het ingetrokken zeep in het sisal zeepzakje kun je meteen je wastafel reinigen!

Vier tips:

  1. Ventileer de ruimte goed, met name de badkamer.
  2. Zorg dat de zeep goed kan drogen na gebruik. Bijvoorbeeld op een zeepbakje of op/in een zeepzakje. 
  3. Snij de zeepbar in stukken en gebruik steeds één stuk onder de douche of in de keuken. De stukken die je niet gebruikt, kun je in een droge ruimte bewaren. Zo kun je optimaal van je zeepbar genieten!
  4. Gooi het laatste stukje zeep niet weg! Bewaar alle 'zeeprestjes' en in een zakje of washandje en gebruik deze als 'nieuwe zeep'. Of hang het zakje met 'restzeepjes' op, zodat de ruimte heerlijk fris ruikt.

Heb jij nog tips om zo lang mogelijk van je zeep te genieten? Laat het weten!

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen