Algemene Voorwaarden - De Zeeptante 2021

Inhoudsopgave:

Artikel 1 - Definities
Artikel 2 - Toepasselijkheid algemene voorwaarden
Artikel 3 - Prijs
Artikel 4 - Betaling
Artikel 5 - Herroepingsrecht
Artikel 6 - Levering
Artikel 7 - Aansprakelijkheid
Artikel 8 - Maat- en kleurverschillen
Artikel 9 - Persoonsgegevens
Artikel 10 - Vragen, opmerkingen of klachten
Artikel 11 - Wijzigingsrecht

 

Artikel 1 - Definities

1. De Zeeptante, gevestigd te Maasbracht, wordt in deze algemene voorwaarden aangeduid als verkoper.

2. De wederpartij van de verkoper wordt in deze algemene voorwaarden aangeduid als koper.

3. Partijen zijn verkoper en koper samen.

 

Artikel 2 - Toepasselijkheid algemene voorwaarden

1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, aanbiedingen, overeenkomsten en leveringen van diensten en goederen door of namens de verkoper.

2. Afwijken van deze voorwaarden kan alleen als dat uitdrukkelijk én schriftelijk door partijen is overeengekomen.

3. Wanneer door de koper een bestelling wordt geplaatst, geeft u aan akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van De Zeeptante. 

 

Artikel 3 - Prijs

1. Alle prijzen zijn in euro´s (€) vermeld.

2. De prijzen zijn weergeven inclusief 21% BTW.

3. De prijzen zijn exclusief verzendkosten binnen Nederland. De verzendkosten worden automatisch berekend. 

4. Levertijden zijn indicatief en geven de koper bij overschrijding hiervan geen recht op ontbinding of (schade-)vergoeding.

 

Artikel 4 - Betaling
1. De volledige koopsom wordt altijd meteen in de webshop voldaan via automatische betaling (IDeal). 

2. Indien u de bestelling komt afhalen, is contante betaling ook mogelijk. Verzendkosten zijn bij afhalen niet van toepassing.

3. Na de bestelling ontvangt u per omgaande een bestelbevestiging per e-mail met hierin een overzicht van de bestelde artikelen en het totaalbedrag, inclusief verzendkosten.

4. Mocht onverhoopt een artikel niet meer leverbaar zijn na uw bestelling, wordt u hierover tijdig geïnformeerd. Vervolgens wordt naar een passende oplossing gezocht. 

 

Artikel 5 - Herroepingsrecht

1. De koper heeft het recht om binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling de overeenkomst zonder opgave van reden te ontbinden (herroepingsrecht). Deze termijn van 14 dagen loopt vanaf het moment dat de koper de bestelling heeft ontvangen.

2. Er bestaat geen herroepingsrecht wanneer de producten volgens specificaties op maat zijn gemaakt.

3. Het bestelde artikel dient u als retour aan te melden via: veerle@zeeptante.nl. De Zeeptante zal uw verzoek tot retourzending bevestigen, waarna u het artikel in de originele verpakking kunt terugsturen. De kosten van het retourzenden zijn voor rekening van de koper.

4. Het retour te sturen artikel dient in originele staat, onbeschadigd en ongebruikt te zijn.

5. Het aankoopbedrag, met uitzondering van de verzendkosten, zal uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst worden terug betaald.

 

Artikel 6 - Levering

1. De bestelling wordt zo spoedig mogelijk naar de koper verzonden. U ontvangt per email een bevestiging wanneer uw bestelling is verzonden. Middels een track-and-trace code kunt u vervolgens uw pakket volgen.
2.. De verzendkosten binnen Nederland bedragen:
> Kleine bestelling, brievenbuspakket = € 3,90
> Grote bestelling, pakketpost = € 4,40
3. Vanaf een bestelling van €25,00 (excl. verzendkosten) worden geen verzendkosten in rekening gebracht.
4. Voor kopers buiten Nederland gelden andere verzendkosten en leveringstermijnen. De levering van bestellingen buiten Nederland wordt op maat samengesteld. 
 

Artikel 7 - Aansprakelijkheid
1. De Zeeptante is nooit aansprakelijk voor door haar verstrekte (technische) adviezen, druk- en zetfouten in de website of op social media, door leveranciers of producenten verstrekte technische gegevens en niet voorzienbare en redelijkerwijs niet controleerbare slechte kwaliteit van de producten.
2. De Zeeptante is nooit aansprakelijk voor het verloren gaan of beschadigen van verzonden artikelen. De bestelde artikelen worden met uiterste zorg verpakt. De verzending is in alle gevallen voor risico van de koper.
3. De producten van De Zeeptante zijn niet geschikt voor consumptie
4. Test (nieuwe) producten altijd eerst op een klein stukje huid! De Zeeptante is niet aansprakelijk voor letsel dat is ontstaan door het onjuist en/of onredelijk gebruik van de producten.
5. De producten worden met uiterste zorg samengesteld en niet getest op dieren. De producten zijn op 100% natuurlijke basis en daarom zeer verdraagzaam en verzorgend voor de huid. Bij elk product wordt een zo goed mogelijke omschrijving gezet, betreffende de ingrediënten. Mocht u onverhoopt toch een allergische reactie krijgen van een van onze producten, kunt u De Zeeptante hier nooit voor aansprakelijk stellen, noch voor directe schade, noch voor gevolgschade. 
6. Zeep is geen medicijn. Raadpleeg altijd uw arts bij huidklachten.

 

Artikel 8 - Maat- en kleurverschillen
1. De producten van De Zeeptante worden handgemaakt met natuurlijke ingrediënten. Houdt rekening met een kleine maat-, gewicht- of kleurverschil ten opzichte van de afbeeldingen en omschrijving in de webshop.

 

Artikel 9 - Persoonsgegevens
1. Uw persoonsgegevens worden in het klantensysteem van De Zeeptante opgeslagen om bestellingen te verwerken. Hiervoor gebruiken wij de volgende gegevens: naam, adres, woonplaats en emailadres.
2. Uw persoonsgegevens worden niet verstrekt aan derden. 

 

Artikel 10 - Vragen, opmerkingen of klachten
1. Heeft u een vraag, opmerking of klacht in het algemeen of naar aanleiding van deze Algemene Voorwaarden? Stuur een mail naar veerle@zeeptante.nl. De Zeeptante doet er alles aan om uw vraag, opmerking of klacht zo snel mogelijk en met aandacht in behandeling te nemen.
2. Typ-, zet- en drukfouten op deze website, op social media, verpakkingen en promotiemateriaal zijn voorbehouden.


Artikel 11 - Wijzigingsrecht                                                                                                                             
1. De Zeeptante behoudt zich het recht voor de algemene voorwaarden en de inhoud van haar website tussentijds te wijzigen.
2. Niets uit deze website mag gekopieerd, opgeslagen en/of verspreid worden zonder schriftelijke toestemming van De Zeeptante.